Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
1957. február 9. Horthy Miklós
  2010-02-09 22:20:38, kedd
 
 
1957. február 9. Horthy Miklós halála

Magyarországot 1920-tól 1944-ig olyan ember kormányozta, akire büszke lehet minden magyar állampolgár! Horthy Miklós akkor vállalta a hatalom átvételét, amikor Magyarország történelmének legmélyebb pontjára jutott. A háborús veszteségek, a vörösterror és a trianoni békeszerződésben lévő határozatok,- a tatárjárásnál vagy a mohácsi vésznél is súlyosabb sebet ejtettek az ország testén. Egy bűnös, kegyetlen és idegen ideológiai képviselői megosztották az állampolgárokat, és minden társadalmi vagy egyházi törvényt felrúgva, a szabad rablást, ártatlan emberek kivégzését, kitelepítését és/vagy megkínzását vezették be az egész országban, idegen személyek, címek, címerek-és jelképek tiszteletére kényszerítették a magyar népet.

Horthy nagy nehézségek árán, de viszonylag rövid idő alatt,- konszolidálta az anarchiába és csődbe jutott bel-és külpolitikai, közbiztonsági és gazdasági helyzetet. Az országban többpártrendszer volt, az ellenzék parlamenti képviselőkkel, napilapokkal és megfelelő infrastruktúrával rendelkezett. A törvény szigorával léptek fel mind a baloldali, mind pedig a jobboldali renitenskedőkkel szemben, és ez akkor is igaz, ha az érintettek kifogásolták a bírák, ügyészek vagy büntetés-végrehajtó szervek tevékenységét.

Természetes, hogy Horthy sem szimpatizált ellenségeivel, de nem volt bosszúálló, és pl. az életfogytiglani szabadságvesztésre ítélt Rákosi Mátyást és Vas Zoltánt is kiengedte a Szovjetunióba 1938-ban. A '45-ben visszatért Rákosi ,,lelkén" viszont számos - vétlen - horthysta tábornok, tiszt vagy tisztviselő halála ,,szárad"! Vas Zoltán pedig hazatérte után energiájának jelentős részét arra fordította, hogy Horthy ellen minél több kompromittáló anyagot csipegessen össze, és ,,irományaiban" csupán Julius Caesar meggyilkolásában való asszisztenciával nem vádolta Horthyt.

A rendszerváltás előtti több évtizedes ideológiai megtévesztés, valamint a megfélemlítés eredményességét jól érzékelteti, hogy eddig senki sem tett említést egy Horthy szobor felállításának tárgyában. A felelősségre vonás elmaradásától ,,felbátorodott" ortodox bolsevikok viszont már-már követelik, hogy Kádár elvtársuknak állítsanak emlékművet.

Arról a Kádárról van szó, aki szovjet szuronyok és harckocsik segítségével került a hatalom csúcsára! Aki elárulta hazáját, miniszterelnökét, barátjait, elvtársait és pártját; aki kivégeztette ellenségeit, elvtársait és azokat a forradalmár gyerekeket is, akiknek ország-világ előtt büntetlenséget ígért; aki a sortüzek legfőbb kezdeményezője volt Marosánnal, Csémivel és Hodosánnal karöltve; aki tönkretette a magyar gazdaságot; aki vétkes a mértéktelen mennyiségű külföldi kölcsönök felvételében és elherdálásában; aki vétkes a magyar címer és zászló ,,szovjetesítésében", valamint a kivégzett forradalmárok tetemeinek meggyalázásában; aki semmit sem törődött a határainkon kívülre rekesztett magyarok sorsával; aki miatt az ország lélekszáma és az emberek átlagéletkora fokozatosan csökkent, egyes betegségek területén pedig a világ élvonalába kerültünk!

Horthy Miklós kormányzó életrajzából, és tevékenységének eredményeiből hiányzanak ezek - a Kádárra jellemző - tényadatok, amelyek még Haynaut és Quislinget is kezdő kisinasokká degradálják az MSZMP fő-vagy első titkára mellett!

Horthy Miklóst életvitele és életműve emeli a legnagyobb magyarok soraiba! Hazánk sorsának tragikus alakulása miatt nem hibáztatható, azt tette, amit az adott esetben (és lehetőségei birtokában) bűn lett volna nem megtenni, mert bizonyítható, hogy még rosszabb helyzetbe kerülhettünk volna.

Horthy emberfeletti lelkierővel reagálta le a családját sújtó sorozatos tragédiákat, munkájában képes volt függetleníteni magát személyes gondjaitól.

,,Úriember" volt,- a szó szoros értelmében! Ellenfeleivel és ellenségeivel (is) gentleman módon viselkedett, talán túlzásba is vitte a gentlemen,s agreementet, mert fel sem tételezte, hogy külföldi vagy hazai ,,partnerei" másképpen gondolkoznak (Antonescu, Beregffy, Gőring, Hitler, Imrédi, Mussolini, Ribbentrop, Szálasi, Sztójay, Veesenmayer, Werth, stb.).

Hazáját mérhetetlenül szerette, széleskörű nemzetközi kapcsolatait felhasználva még Portugáliában is (az emigrációból) sokat tett a magyarságért, bár itthon csak pejoratív szövegkörnyezetben emlegették a hatalom szószólói. Az '56-os magyarországi forradalom és szabadságharc eltiprását követően,- testileg és lelkileg összeomlott. Egészségi állapota annyira megromlott, hogy decembertől kezdve már csak nagyritkán kelt fel betegágyából. 1957. február 9-én halt meg, temetése (február 11-én) abban a lisszaboni temetőben volt, amelyben egyszer menyének (Horthy István kormányzó-helyettes özvegyének, gróf Edelsheim Gyulai Ilonának) a következőket mondta:

,,Itt szeretnék pihenni, amíg haza nem visznek egy szabad Magyarországra".

Kívánsága teljesült. Hamvait 1993. szeptember 4-én, a kenderesi családi kriptában helyezték örök nyugalomra, felesége és négy gyermeke földi maradványai mellé.

A rendszerváltozás - egyik elmaradt - restanciája: a megrágalmazott, a meghurcolt, a kiátkozott vagy az elüldözött hazafiak minél gyorsabb lefolyású jogi, erkölcsi és anyagi rehabilitálása. Vonatkozik ez minden rendű és rangú személyre, valamint családtagjaikra.

Még késik az igazság feltárása, ugyanakkor növekszik az ,,adósságunk" őseinkkel, hőseinkkel, példaképeinkkel és a történelemmel szemben!

Prof. Dr. Bokor Imre
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: meggyilkolásában, rendszerváltozás, renitenskedőkkel, többpártrendszer, asszisztenciával, békeszerződésben, miniszterelnökét, állampolgárokat, kényszerítették, életfogytiglani, meggyalázásában, családtagjaikra, eredményességét, példaképeinkkel, tevékenységének, magyarországot, magyarországra, megrágalmazott, felállításának, elherdálásában, függetleníteni, büntetlenséget, kezdeményezője, rendszerváltás, rehabilitálása, elmaradásától, képviselőkkel, ellenségeivel, tatárjárásnál, tevékenységét, konszolidálta, ellenfeleivel, felbátorodott, mérhetetlenül, portugáliában, szabadságharc, hatalom átvételét, háborús veszteségek, trianoni békeszerződésben, tatárjárásnál vagy, mohácsi vésznél, ország testén, szabad rablást, egész országban, magyar népet, országban többpártrendszer, ellenzék parlamenti, törvény szigorával, jobboldali renitenskedőkkel, érintettek kifogásolták, rendszerváltás előtti, megfélemlítés eredményességét, Horthy Miklós, Rákosi Mátyást, Julius Caesar, Horthy Miklóst, Horthy István, Edelsheim Gyulai Ilonának, Bokor Imre,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
képre írva  Facebookon kaptam  Minden szülő a lényével nevel.  Esti kép  Föld napja április 22  Esti kép  Amit átélünk,  A Mester kezének érintése  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  A Mester kezének érintése  Szép estét  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  A Gömb  Gondolatok az életről és szere...  Facebookon kaptam  Becsüld meg azt amid van,...  Az Európai Unió is foglalkozik...  Maradék idő  Alakot vált...  Maradék idő  Minden gyerek jó.  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A hét szűk esztendő  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Gizike bar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ha így haladunk...  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Esti kép  Jékely Zoltán: Szent György-k...  György napra  Viharban csak az a fa marad ál...  Amit átélünk,  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Föld napja április 22  Facebookon kaptam Krisztinától  Beney Zsuzsa - Tavasz  Messziről jött ember  Facebookon kaptam  Két ember becsülete  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ahogy emelkedik a rezgés...  A föld szépségéért  Facebookon kaptam  A hét szűk esztendő  Föld napja április 22  Jó éjt  Alakot vált...  Facebookon kaptam  Emlék  Föld napja április 22  Nehezen engedem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Emberként automatikusan értéke...  Pillangó  Ma  Föld napja április 22  Az Európai Unió is foglalkozik...  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ébredj  Sokkal bölcsebb a természet,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Krisztinától  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus...  Az idő elsodorja létezésünk  Paul David Tripp Április 25  Facebookon kaptam  Kellemes esti időtöltést  Idézetek a barátságról  Beney Zsuzsa  Jó éjt  Facebookon kaptam Krisztinától 
Bejegyzés Címkék
hatalom átvételét, háborús veszteségek, trianoni békeszerződésben, tatárjárásnál vagy, mohácsi vésznél, ország testén, szabad rablást, egész országban, magyar népet, országban többpártrendszer, ellenzék parlamenti, törvény szigorával, jobboldali renitenskedőkkel, érintettek kifogásolták, rendszerváltás előtti, megfélemlítés eredményességét, felelősségre vonás, hatalom csúcsára, forradalmár gyerekeket, sortüzek legfőbb, magyar gazdaságot, mértéktelen mennyiségű, magyar címer, kivégzett forradalmárok, határainkon kívülre, ország lélekszáma, emberek átlagéletkora, világ élvonalába, legnagyobb magyarok, adott esetben, családját sújtó, hatalom szószólói, lisszaboni temetőben, következőket mondta, kenderesi családi, rendszerváltozás &#8211, kiátkozott vagy, elüldözött hazafiak, igazság feltárása, történelemmel szemben, meggyilkolásában, rendszerváltozás, renitenskedőkkel, többpártrendszer, asszisztenciával, békeszerződésben, miniszterelnökét, állampolgárokat, kényszerítették, életfogytiglani, meggyalázásában, családtagjaikra, eredményességét, példaképeinkkel, tevékenységének, magyarországot, magyarországra, megrágalmazott, felállításának, elherdálásában, függetleníteni, büntetlenséget, kezdeményezője, rendszerváltás, rehabilitálása, elmaradásától, képviselőkkel, ellenségeivel, tatárjárásnál, tevékenységét, konszolidálta, ellenfeleivel, felbátorodott, mérhetetlenül, portugáliában, szabadságharc, forradalmárok, történelmének, magyarországi, kompromittáló, történelemmel, átlagéletkora, eredményeiből, közbiztonsági, szovjetunióba, megfélemlítés, kitelepítését, külpolitikai, gondolkoznak, kapcsolatait, emigrációból, felhasználva, tiszteletére, magyarságért, szimpatizált, felvételében, elvtársuknak, irományaiban, segítségével, megtévesztés, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4939
  • e Hét: 19169
  • e Hónap: 30280
  • e Év: 183776
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.